Nieuw terras in 10 stappen
Composiet-Terrasplanken-Classic-Nederhorst-02.jpg
Composiet-Terrasplanken-Classic-Nederhorst-02.jpg

Nieuw terras in 10 stappen

Een nieuw terras, waar begin je?

De lente is de ideale tijd om eens na te denken om een nieuw terras, balkonvloer, schutting of veranda aan te leggen. Met ThomDeck® composiet terrasplanken zorg je voor een prachtig natuurlijke uitstraling met de voordelen van composiet. Een natuurlijke hout uitstraling dat niet rot, schimmelt en een langere levensduur heeft. Ben je een professional of een doe-het-zelver? Dan kun je met 10 simpele stappen al een nieuw onderhoudsarme terras aanleggen.

Allereerst, het product

Benieuwd naar de kwaliteit van de composiet terrasplanken van ThomDeck? Op de website hebben wij de mogelijkheid om kleurmonsters aan te vragen. Zo heb je niet alleen een goed beeld van de kwaliteit maar kan je ook de kleur en antislip structuur beoordelen. Overtuigd van de kwaliteit, uitstraling en de structuur van de composiet terrasplanken? Dan volgen er nu de 10 simpele stappen voor montage van een nieuw terras.

1. Schets of bouwtekening
Maak voor jezelf inzichtelijk hoe het eindresultaat ongeveer moet worden. Doe dit in overeenstemming met de klant of medebeslissers zoals je partner. Het is verstandig om ergens naar toe te werken, in plaats om zomaar ergens te beginnen en kijken waar het schip strand.

2. Berekening materiaal
Voor het aanschaffen van de producten is het zaak om te weten hoeveel terrasplanken en attributen je nodig gaat hebben voor het aantal m² van je project. Zo zorg je voor weinig rest afval en een goede voorbereiding. De ThomDeck terrasplanken worden geleverd in lengtes van 3 meter. Tevens vinden klanten het fijn wanneer er open kaart wordt gespeeld. Wees eerlijk in de communicatie naar de klant en vertel hoeveel spullen je gaat bestellen. Zo wek je vertrouwen en zal er nooit een addertje onder het gras zitten.

Voor het monteren van 1m² terrasplanken heb je het volgende nodig:

  • Terrasplanken
    Om een 1m² te vullen heb je 2,33 lengte nodig. (1000cm (oppervlak project) / 140cm (breedte plank) = 7,14 meter nodig. 1 plank = 3 meter. 7 / 3 = 2,5 lengtes. Houdt bij grote oppervlaktes rekening met de ruimte tussen de terrasplanken, maak dit niet dicht maar houdt 1 cm vrij voor de afwatering en ontluchting.
  • Bevestigingsprofiel
    Om 1m² te bekleden met terrasplanken is het zaak om, om de 40cm een bevestigingsprofiel te instaleren. Voor een oppervlak van 1m² heb je 3 meter bevestigingsprofielen nodig. Let wel op wanneer de oppervlakte 2 meter lang is, dan heb je 5 meter nodig. Bereken dus goed hoeveel je om de 40cm moet plaatsen.
  • Startprofiel
    Het startprofiel wordt gemonteerd aan de uitzijde van het oppervlak. Voor 1m² heb je dus 1 meter startprofiel nodig.
  • Montageclips
    De montageclips worden bevestigd tussen de terrasplanken om deze met elkaar te verbinden. Deze montageclips worden tevens om de 40cm bevestigd op de bevestigingsprofielen. Ook bij het startprofiel wordt er een montageclip aangebracht. Voor de totale oppervlak van 1m² heb je 18 clips nodig.
  • Schroeven
    De schroeven dienen voor het bevestigen van de startprofielen en de montage clips. Deze worden in het bevestigingsprofiel geschroefd. Voor een oppervlak van 1m² heb je 21 schroeven nodig.
  • Gereedschap
    – Houtbewerkingszaag: Circelzaag, handzaag
    – Boormachine
    – Waterpas

3. Prijsberekening
Bereken voor jezelf de totale prijs voor het gehele project om te kijken of dit wel toereikend is. Ook als je voor een klant werkt is dit een must! De klant moet weten wat het project hem gaat kosten. Noem geen exact getal maar geef een schatting tussen twee getallen. Zo heb je ruimte in de bestedingen zodat als er iets mis gaat, je het enigszins kan opvangen. Benieuwd naar de prijzen? Vul hier het contactformulier in.

4. Voorbereidingen
Voordat je begint, dienen de terrasplanken te wennen aan de omgevingstemperatuur. In deze periode zullen de planken werken (krimpen/uitzetten). Deze werking zal dan niet plaatsvinden wanneer de planken al bevestigd zijn, dit kan onherstelbare gebreken als gevolg hebben. En verzamel al het gereedschap voor het monteren van een nieuw terras.

5. Afwatering
Egaliseer de ondergrond, maar zorg wel dat de terrasplanken uiteindelijk met een kleine waarde schuin aflopen. Zo zal de afwatering goed verlopen. Ook adviseren wij om 20mm tussen de terrasplanken te houden, ook voor het verplaatsen van hemelwater.

6. Montage bevestigingsmateriaal
De terrasplanken worden bevestigd op het bevestigingspofiel. Zorg dat deze waterpas op de egale ondergrond gelegd wordt met een minimale helling voor de afwatering.

7. Bevestigen terrasplanken
Op het bevestigingsprofiel worden de startprofielen en montage clips bevestigd met schroeven. In dit startprofiel en montage clips worden de terrasplanken als het waren ingeschoven.

8. Afwerken
Aan de uiteinde van het terras, balkonvloer of een ander project kunnen de planken worden afgewerkt met de afwerkprofielen voor een mooie strakke uitstraling.

9. Schoonmaken
Waar gewerkt wordt, ontstaat rommel. Ruim dit op, maak de terrasplanken schoon met de hiervoor speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddel “ThomDeck care”. Zo behoudt je de uitstraling en de eigenschappen om lang plezier te hebben van het nieuwe terras en…

10. Wees trots op het eindresultaat en deel dit met de wereld!

Gerelateerde blogs

Milinboard freestone light

Vensterbank vervangen

Vensterbank vervangen met Milinboard kunststof vensterbanken. Assortiment bestaat uit 4 modellen vensterbanken waaronder ook overzetvensterbank en steenlook

Afbeelding monteur

De 6 stappen voor montage kunststof gevelbekleding

In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan.

Energielabels D t/m A+++

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.

1 Vinyplus rondkant

Buitenkwaliteit met renolit folie

Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout.