Buitengevel isoleren
Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.
In dit blog en montagevideo leggen we uit hoe je kunststof gevelbekleding monteert aan de hand van een stappenplan. In dit geval VinyPlus kunststof gevelbekleding, al werkt het grotendeels hetzelfde voor onze overige merken. Kijk op de desbetreffende merkpagina voor een montagehandleiding.
Bekijk de montagevideo waarin wij stap voor stap de handelingen weergeven of lees onderstaande blog.
De voorbereiding begint wanneer de gevelbekleding op locatie aankomen, Controleer de levering. Wij behandelen de producten met de grootste zorg, maar toch vragen wij je de levering te controleren bij aankomst.
Nadat de gevelpanelen zijn geleverd is het zaak om de panelen ergens te stationeren. De opslag van VinyPlus gevelpanelen moet binnen, horizontaal op een vlakke ondergrond met voldoende ondersteuning. Zorg ervoor dat de gevelpanelen niet te lang bloot worden gesteld aan zonlicht, hierdoor kan de beschermfolie gebreken gaan vertonen.
Zorg dat alle benodigde spullen binnen handbereik hebt, zo kan je snel schakelen. Tevens is het handig om de panelen alvast voor te zagen zodat je direct kan beginnen met het regelwerk en de montage van de gevelbekleding.
Heb je alle voorbereidingen getroffen en ben je klaar om de gevel te gaan bekleden? Dan start de montage bij het geraamte, het regelwerk. Op het regelwerk wordt aan de binnenzijde een damp-open folie gemonteerd en aan de buitenzijde worden de gevelpanelen en profielen bevestigd.
Bij het maken van het regelwerk moet er aan verschillende eisen worden voldaan. De dikte dient minimaal 20mm te bedragen en de breedte minstens 48mm. Het regelwerk wordt in het oppervlak op h.o.h. 300mm gemonteerd. De eerst regels vanaf de hoek op maximaal 200mm plaatsen. Voordat je begint met het maken van het regelwerk, lees eerst stap 3.
Tijdens het maken van het regelwerk moet het ventilatieprofiel tussen de liggers en de staanders gemonteerd worden. Met het ventilatieprofiel zorg je dat ongedierte geen weg vindt achter de gevelbekleding en dat warme lucht ten allen tijden weg geventileerd kan worden. Zorg er voor dat het ventilatie- en het startprofiel waterpas worden bevestigd.
Voor verticale en horizontale bevestiging worden andere startprofielen gebruikt. Tevens is het zaak om voor verticale montage gaatjes te boren in het startprofiel voor de afwatering.
Nu het regelwerk staat en de profielen zijn bevestigd is het zaak om de gevelpanelen op het startprofiel en tegen het regelwerk aan te bevestigen. Voor de bevestiging van de gevelpanelen raden wij aan om bevestigingsschroeven te gebruiken van minimaal 30mm lang en een minimale grote van de koplat van 3mm.
Aan de bovenzijde van de gevelpanelen zitten sleufgaten waar de bevestigingsschroeven los-vast moeten worden gemonteerd. De bevestigingsschroeven moeten midden in de sleufgaten worden gemonteerd, zodat de gevelpanelen de ruimte hebben om te werken bij temperatuurverschillen.
Om de gevelpanelen met elkaar te verbinden zijn er verbindingsprofielen. De verbindingsprofielen zijn te verkrijgen in aluminium of kunststof in elke VInyPlus kleur voor een strakke afwerking. Naast het verbindingsprofiel is er ook de stootvoegverbinding voor verbinding van enkele panelen.
We zijn bij de laatste stap beland, de finishing touch van het monteren van VInyPlus gevelbekleding. Wij kennen twee soorten afwerkprofielen: het buitenhoekprofiel en het eindprofiel. Het buitenhoekprofiel wordt gebruikt bij het verbinden van twee gevels dat uitkomt in een hoek. Het eindprofiel wordt gebruikt bij het afwerken van een enkele gevel.
Met de benoemde stappen kun je een gehele montage kunststof schroten verzorgen. Bij vragen kun je altijd terecht bij onze binnendienst die je graag op weg helpen! Te bereiken via: info@milin.nl of telefonisch via 030 657 90 20.
Buitengevel isoleren met onderhoudsarme gevelbekleding is goed mogelijk! Bespaar stookkosten, verhoog de waarde van de woning en wordt milieubewust.
Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen de kunststof producten worden afgewerkt met een Renolit folie. De folie zorgt voor een beschermlaag waardoor de levensduur verhoogd wordt en deze langer is dan bijvoorbeeld hout.
Het karakter van een gebouw wordt in grote mate bepaald door de buitenkant. Daarin spelen kozijnen en gevelbekleding een grote rol. Blijvende productontwikkeling is nodig om deze twee gevelelementen perfect op elkaar aan te laten sluiten.
Het verschil tussen hout of kunststof gevelbekleding zit tegenwoordig niet in de uitstraling maar in de eigenschappen. Kunststof heeft de laatste jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt dat maakt dat kunststof amper te onderscheiden is van het echte natuurlijke hout.